Judecatorii instantei supreme au criticat in termeni duri afirmatiile facute de procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, referitoare la restituirea unor dosare la parchete pentru refacerea urmaririi penale

Declaratiile procurorului general au fost taxate de Colegiul de Conducere al instantei supreme si apreciate drept o dovada a ignorarii legii privind solutionarea exceptiilor de neconstitutionalitate si a consecintelor admiterii acestora.

Este prima data dupa Revolutie cand judecatorii de la Curtea Suprema iau pozitie, in mod public, impotriva afirmatiilor facute de seful Ministerului Public.

Colegiul de conducere al ICCJ apreciaza ca „este surprinzator si totodata ingrijorator faptul ca un membru de drept al CSM face asemenea declaratii care pot fi considerate ca presiuni inadmisibile asupra activitatii judecatorilor".

Situatia este cu atat mai ingrijoratoare cu cat deciziile de restituire nu sunt definitive, dosarele fiind „in curs de judecata in calea de atac exercitata de procuror, partilor fiindu-le garantate, si in acest stadiu, toate drepturile procesuale".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.