Peste 130 de societati au anuntat deja autoritatea romana din domeniu ca vor sa desfasoare activitati de profil

Numarul companiilor de asigurari originare din statele Uniunii Europene care au notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) din tara noastra asupra intentiei de a activa pe teritoriul Romaniei de la inceputul anului si pana in luna septembrie se apropie de pragul de 150.

Tara noastra este o piata foarte atractiva pentru asiguratorii europeni. Cu o populatie numeroasa, produse insuficient dezvoltate si, in special, necunoscute cetatenilor, Romania ofera loc de o dezvoltare puternica si rapida, ceea ce o face atractiva printre asiguratorii de top din Europa.

In plus, intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana si alinierea legislativa la aceste standarde fac lucrurile mai usoare pentru companii. Printre societatile interesate de prezenta pe acest teritoriu se numara si firme din tarile vecine, precum Euroins din Bulgaria, care a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al societatii Asitrans, dar si cinci asiguratori din Ungaria. In acelasi timp, 184 de intermediari in domeniu au remis notificari catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

O companie slovena testeaza piata

De asemenea, si reversul medaliei este posibil, adica asiguratorii romani se pot extinde in tari din Europa, si au solicitat deja acest lucru AIG Life si AIG Romania. Iar Asitrans, in cadrul strategiei de expansiune a noului actionar, Euroins Bulgaria, isi va deschide si ea, pana la sfarsitul anului, o sucursala in Ungaria.

Cea mai mare companie de asigurari din Slovenia, Triglav, se afla in cautarea unor oportunitati de achizitii in cadrul strategiei de extindere a operatiunilor sale in Balcani. Triglav este lider de piata in trei tari din Europa de Sud-Est: Slovenia, Muntenegru si Macedonia. Provocarea asiguratorului, pe langa listarea la bursa de valori locala, planificata pentru sfarsitul lunii ianuarie 2008, este ocuparea primei pozitii pe pietele de asigurari din Europa de Sud-Est.

Banca Transilvania a finalizat negocierile cu Groupama, una dintre cele mai mari companii de asigurari din Franta, pentru vanzarea firmei BT Asigurari, in urma carora, compania franceza detine 90%. Groupama se situeaza pe locul trei in clasamentul celor mai mari companii franceze de profil. Compania ofera diverse produse de asigurari in Franta, dar are reprezentante si in Grecia, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Ungaria, Turcia, China si Vietnam. Preluarea BT Asigurari de catre Groupama face parte din strategia de extindere prin achizitii a asiguratorului, in Europa de Sud si de Est.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.