Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu , i-ar putea cere presedintelui Basescu sa retrimita la Parlament Legea de modificare a Codului de Procedura Penala
O cerere similara a fost facuta deja de catre APADOR-CH. Daca pesedistul Nicolicea sprijina in continuare amendamentul care limiteaza libertatea presei, cei de la PD incearca sa se distanteze de votul unanim la care au fost partasi.

Chiuariu a cerut un punct de vedere de la Parchetul General in privinta impactului pe care le-ar putea avea noile prevederi ce reglementeaza urmarirea penala. In paralel, oficialii din minister au inceput propria evaluare. "Saptamana viitoare vom face, in baza acestei evaluari, o cerere catre presedintele Romaniei, pentru a retrimite legea in Parlament", se arata intr-un comunicat al Ministerului de Justitie semnat de Chiuariu. Acesta doreste ca Parlamentul sa revina asupra prevederilor care au provocat controverse, mai ales asupra celor considerate "inovatii in materie". "Pozitia Ministerului Justitiei este ca (...) ar fi preferabil ca modificari importante sa nu fie aduse legislatiei penale pana la adoptarea noilor Coduri penale si de procedura penala", se mai arata in comunicat. La randul sau, procurorul-general Codruta Kovesi a precizat ca cei din Comisia juridica a Camerei Deputatilor nu au cerut Parchetului nici un punct de vedere asupra amendamentelor aduse. De asemenea, APADOR-CH i-a solicitat presedintelui Basescu sa nu promulge legea deoarece este neconstitutionala, aducand grave prejudicii libertatii presei. Organizatia vizeaza un amendament propus de deputatii PSD Eugen Nicolicea si Ioan Timis prin care este socotita infractiune divulgarea unei inregistrari audio sau video, daca cel care o publica a intrat fara drept in posesia ei. "Nu se intelege daca este sanctionata penal difuzarea fara drept a unei inregistrari sau difuzarea unei inregistrari facute fara drept", sustin cei de la APADOR-CH, care reiau critica adusa Legii de catre C.T. Popescu, directorul Clubului Roman de Presa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.