Ministrul economiei,Varujan Vosganian, a declarat, ca discutiile cu Comisia Europeana, cu privire la modificarea taxei de prima inmatriculare, nu s-au incheiat, iar aceasta taxa va fi modificata dupa ce Ministerul Economiei si Finantelor si CE, vor ajunge la o intelegere.

"Am inaintat CE proiectul de modificare a taxei, insotit de explicatiile noastre si odata ce vom ajunge la o intelegere, vom modifica aceasta taxa", a mentionat Vosganian.

Purtatorul de cuvant al comisarului pentru taxe, Maria Assimakopoulou, a declarat ca CE va deschide, pana la sfarsitul anului, a doua etapa a procedurii impotriva Romaniei in cazul taxei de inmatriculare, daca autoritatile nu vor pune in practica legislatia aliniata la cea europeana, informeaza NewsIn.

Potrivit purtatorului de cuvant, scopul Comisiei Europene, in cadrul dialogului cu partea romana, este sa ofere consiliere si nu sa-si dea acordul formal pe un proiect legislativ al guvernului.

Pe de alta parte, Finantele considera, la randul lor, ca au oferit Comisiei toate informatiile cerute, iar potrivit unor surse, legislatia nu a fost inca modificata intrucat forul european nu a transmis niciun raspuns Romaniei la scrisoarea trimisa in septembrie.

Procedura de infrigement (incalcarea tratatului de aderare) prevede ca, in situatia in care guvernul roman nu modifica taxa auto conform cerintelor CE, forul european trece la etapa premergatoare actionarii la Curtea Europeana de Justitie.

Aceasta etapa consta in transmiterea unei scrisori de argumentatie, "reasoned opinion", care contine recomandari precise ale modului in care trebuie modificata taxa. Daca nici in urma scrisorii de argumentatie, Romania nu se conformeaza rigorilor europene in materie, Comisia ar urma sa inainteze cazul Curtii Europene de Justitie, comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.