Camera Deputatilor a completat Legea 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, iar modificarile se refera la constatarea amiabila in caz de accidente de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, a anuntat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA)

In caz de accidente, instiintarea societatilor de asigurare se poate face si in baza unui formular tipizat, denumit "constatare amiabila de accident", pe care conducatorii vehiculelor respective consemneaza circumstantele producerii evenimentului, datele personale de identificare, ale vehiculelor implicate, precum si ale propriilor asiguratori.

Ramane in vigoare si procedura de constatare a accidentului de catre Politia rutiera prin completarea procesului verbal de constatare, iar partile implicate in accident pot opta pentru una din variante.

Forma, dimensiunile, continutul precum si procedurile privind utilizarea formularului tipizat de constatare amiabila vor fi stabilite prin norme emise de catre arbitrul asigurarilor, potrivit NewsIn.

Totodata, CSA impreuna cu reprezentantii tuturor societatilor din domeniul asigurarilor vor definitiva normele pentru punerea in aplicare a procedurilor de constatare amiabila in caz de accidente de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.