Procurorii au cerut o noua autopsie a cadavrului fostului director de la „Adevarul“, pentru a stabili daca el a murit intr-adevar in accident rutier sau a fost omorit si apoi s-a „aranjat“ derapajul de pe DN1

Procurorul-Sef al Parchetului de pe linga Tribunalul Prahova, Liviu Tudose, a fixat exhumarea trupului lui Dumitru Tinu in intervalul 10-15 noiembrie, urmind ca o echipa de specialisti de la Institutul National de Medicina Legala sa faca suplimentul de expertiza cerut de Andrei Iucinu, fiul biologic al lui Tinu. Tinarul Iucinu a declarat pentru Cotidianul ca autopsia va demonstra o crima premeditata cu citeva ore inaintea accidentului de circulatie si va anula pentru totdeauna varianta ca Tinu ar fi fost victima accidentului auto.

Tudose este anchetatorul care a redeschis, in noiembrie 2006, ancheta privind circumstantele mortii lui Dumitru Tinu, considerind ca Iucinu are dreptate cind sustine ca exista aspecte stranii, niciodata elucidate, ale accidentului pe care l-ar fi avut Tinu in dimineata zilei de 1 ianuarie 2003, cind se indrepta spre cabana sa de la Breaza. Procurorul a cerut reluarea anchetei de la punctul 0, adica ignorindu-se verdictul anterior de moarte violenta produsa in accident de circulatie.

Pentru asta, procurorul de caz a fost pus sa faca o noua expertiza tehnica a autoturismului Volvo in care se afla Tinu, sa reaudieze martorii si sa audieze unii noi, precum jurnalistul Cristian Tudor Popescu, sa cerceteze ce s-a intimplat in ultimele zile de viata ale lui Tinu si sa explice de ce asupra acestuia nu s-au gasit actele de identitate, telefonul si cheile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.