Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a confirmat informatia, potrivit careia premierul Tariceanu a semnat decizia de eliberare din functie a lui Vladescu.

Sebastian Vladescu a fost numit secretar de stat in Finante in aprilie 2007, dupa ce a fost demis din functia de ministru al Finantelor pe care o detinea din septembrie 2005. Eliberarea sa din functia de ministru a avut loc odata cu eliminarea PD de la guvernare si reorganizarea Cabinetului Tariceanu format din PNL si UDMR.

Vladescu se afla de trei zile, la Washington, impreuna cu ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, la Reuniunea de toamna a Fondului Monetar International.

La inceputul lunii august, Sebastian Vladescu a declarat ca va pleca din Ministerul Finantelor dupa ce va finaliza privatizarea Automobile Craiova si dupa ce Comisia Europeana va aproba ultimele Programe Operationale Sectoriale. Informatia a fost reluata ulterior si de Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor. Comisia de privatizare a Automobile Craiova a semnat contractul cu Ford pe 12 septembrie.