Timp de trei ani, ei ii vor propune presedintelui Traian Basescu pentru care ministru sa se avizeze inceperea urmaririi penale.

Membrii Sectiei pentru judecatori a CSM s-au intrunit ieri pentru a da curs noilor prevederi legale privind Legea raspunderii ministeriale, aduse prin modificarile dispuse recent de Cabinetul Tariceanu. Oficialii au purces ieri la audierea celor 15 candidati din Bucuresti si din tara care si-au exprimat vointa de a participa la concursul pentru desemnarea membrilor Comisiei speciale de la Cotroceni, care va decide timp de trei ani de acum incolo ce recomandari ii va face sefului statului.

15 CANDIDATI. In urma deciziei colegiilor de conducere au fost nominalizati pentru intervievarea de catre CSM urmatorii judecatori: Gheorghe Bugarsky - Curtea de Apel (CA) Timisoara, Marius Ioan Mazilu - CA Alba-Iulia (de la Judecatoria Avrig), Marcela Cobzariu si Adrian Bogdan - CA Bacau, Gheorghe Diaconu - CA Pitesti, Gheorghe Teodor Viorel - CA Constanta (de la Tribunalul Constanta), Teisanu Florentin - CA Ploiesti, Rebegea Dumitru - CA Ploiesti (de la Tribunalul Prahova), Camelia Nicoleta Grigorescu (fost procuror la Parchetul instantei supreme), Adrian Viorel Podor, Lucian Netejoru (de la Tribunalul Giurgiu) - CA Bucuresti, Florin Encescu (de la Tribunalul Gorj) - CA Craiova, Pop Cerneanu Mihai (de la Tribunalul Maramures) - CA Cluj, Floarea Grosu - Curtea de Apel Targu-Mures, si Liviu Herghelegiu - Curtea de Apel Galati. Nu au trimis propuneri la CSM Curtea Militara de Apel, Curtile de Apel Suceava, Oradea, Brasov si Iasi.