Ion Alexandru Tiriac, fiul omului de afaceri Ion Tiriac, a fost achitat, astazi, de catre Tribunalul Bucuresti pentru toate faptele de care a fost acuzat de procurori in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", informeaza NewsIn.

"Ion Alexandru Tiriac a luat achitare pentru toate faptele", a declarat purtatorul de cuvant al instantei, Laura Andrei.

Ancheta in dosarul Cocaina pentru VIP-uri, in care este inculpat si Ion Alexandru Tiriac, a inceput in 2002, iar in luna februarie 2004 au fost arestati doi tineri, Bogdan Albu si Radu Eugen Nastase, asupra carora s-a gasit cocaina. Ulterior, Radu Nastase a intrat in programul de protectie a martorilor, dar a fost deconspirat de procurorul Gheorghe Muscalu intr-o emisiune televizata.

In acelasi dosar au fost cercetate alte sapte persoane, printre care Tiriac jr., Ileana Lazariuc, Raluca Sandu si Robert Sandu.

Declaratiile mai multor martori din dosar au fost retrase sau inlocuite de altele din care reiesea ca fiul lui Ion Tiriac nu a vandut sau cumparat vreodata droguri. Ion Alexandru Tiriac a fost trimis in judecata doar pentru consum de droguri si, in final, a fost achitat de Tribunalul Bucuresti. Procurorii au contestat decizia si au insistat ca cercetarea lui Tiriac pentru trafic de droguri sa continuie, insa din lipsa de probe, acesta a fost achitat.

In acelasi dosar, Robert Sandu a fost condamnat si apoi eliberat conditionat dupa ce a executat doua treimi din pedeapsa definitiva de trei ani de inchisoare, iar dosarul Ralucai Sandu se afla inca pe masa procurorilor, comenteaza NewsIn.

Partea de dosar cu ceilalti inculpati care nu erau VIP-uri s-a judecat separat, iar in decembrie 2005, Tribunalul Bucuresti a pronuntat pedepse grele in cazul acestora. Razvan Mihail Iotta, cel care ii aproviziona cu droguri pe Robert Mircea Sandu (furnizorul lui Tiriac junior) si pe Radu Eugen Nastase (dealerul Ralucai Sandu), a fost condamnat la 10 ani inchisoare, pentru trafic de droguri. Insa, rechizitoriul procurorilor condusi de Gheorghe Muscalu s-a oprit la veriga Iotta, fara a arata, insa, de la cine obtinea acesta cocaina adusa de peste ocean.

Un alt membru al retelei, Ion Radu Leonardo, a primit tot zece ani de inchisoare, pentru ca a organizat transportul, in Italia, a 100 de grame de cocaina intr-un autovehicul modificat special in acest scop.

Unul dintre supraveghetorii transportului, Octavian Arhip, a fost si el condamnat la zece ani de inchisoare. Cei care l-au ajutat in aceasta operatiune si au insotit marfa, Radu Padurean si Ionut Adrian Stoica, au primit cate sase ani de inchisoare. Bogdan Alexandu Ionescu si Mircea Razvan Dimitriu, doi combinatori care au recunoscut ca au detinut si vandut cocaina, au primit sase, respectiv sapte ani de inchisoare.

Bogdan Albu, fost administrator al clubului Karma (actualul club Space), locul unde se drogau mai multe vedete, a fost condamnat la sase ani de inchisoare. Radu Eugen Nastase, cel care a divulgat procurorilor intreaga retea, a fost condamnat de Tribunal la cinci ani de inchisoare, cu suspendare pe o perioada de incercare de 7 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.