Patriarhul Teoctist a murit in urma unui stop cardio-respirator, provocat de o complicatie aparuta din pricina tratamentului medicamentos. Aceasta este concluzia unei comisii medicale, formata din mai multi chirurgi si specialisti in terapie intensiva.

Acestia sunt de parere ca profesorii Sinescu si Tulbure, care l-au operat pe Patriarhul Teoctist, nu au gresit, asadar nu exista nicio suspiciune de culpa medicala.

Patriarhul Teoctist a murit pe 30 iulie, in urma unui stop cardiac, dupa ce in dimineata acelei zile fusese operat de adenom de prostata, la Spitalul Fundeni.

Intreaga documentatie referitoare la analizele si modul in care a fost facuta interventia chirurgicala au fost analizate de profesori specialisti in urologie si terapie intensiva. Cei doi profesori care au condus operatia vor fi chemati la audieri pentru a li se expune concluziile specialistilor si pentru a li se solicita, la randul lor, un punct de vedere.

De asemenea, la dosar au fost stranse si declaratiile care au fost facute la cererea politistilor care ancheteaza cazul. Si procurorii parchetului judecatoriei sectorului 2 au cerut o expertiza medico-legala, iar specialistii de la Institutul "Mina Minovici" vor formula o concluzie la sfarsitul lunii.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.