Politistii romani au identificat inca trei bratari dacice, iar obiectele de patrimoniu urmeaza sa fie evaluate rascumparate de catre Guvern, in urmatoarea perioada, au declarat astazi, surse din Ministerul Culturii, informeaza NewsIn.

„Este foarte posibil ca in urmatoarele zile sa fie rascumparate alte trei bratari dacice. Stiu ca sunt pe cale sa fie achizitionate dar nu pot spune cu exactitate cand”, au declarat sursele citate.

Contactat telefonic, ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, nu a negat identificarea bratarilor si a precizat ca „lucrurile sunt in derulare”.

„Deocamdata, nu va pot spune (locatiile si actualii proprietari ai celor trei bratari, n.r.), politia m-a rugat. Sunt lucrurile in derulare, iar pana nu se fac evaluari, nu se discuta cu proprietarii si nu se stabilesc preturile de achizitie. Nu va pot spune nici suma cu care vor fi rascumparate”, a declarat ministrul culturii.

Momentan, din cele cincisprezece bratari dacice date in urmarire internationala, au fost readuse noua, in patrimoniul national. Bratarile, se pare, au fost furate in anii 2000 si 2001 din situl arheologic de la Sarmisegetusa. Cercetarile in acest caz au fost demarate de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.