Romania ocupa locul 42 in lume in clasamentul libertatii presei, pe anul 2007, in fata SUA (locul 48) si Bulgariei (51), arata raportul anual realizat de Reporteri fara frontiere (Reporters sans frontieres), informeaza site-ul oficial al organizatiei.

Romania a urcat in ultimul an 16 pozitii in clasament, indica de asemenea, topul realizat de Asociatia Reporterilor fara Frontiere.

"Toate tarile membre Uniunii Europene se afla in primele 50 de locuri din clasament, cu exceptia Bulgariei (51) si Poloniei (56)", se mai arata in raport.

Pe primul loc in clasamentul libertatii presei se situeaza Islanda si Norvegia, la egalitate, urmate de Estonia si Slovacia pe locul trei si Belgia, Finlanda si Suedia, pe locul cinci.

Raportul mai arata ca Asia este continentul in care libertatea presei este cel mai putin respectata, sapte dintre tarile asiatice, Pakistan, Sri Lanka, Laos, Vietnam, China, Birmania si Coreea de Nord, aflandu-se printre ultimele 20 de tari din clasament.

Clasamentul libertatii presei a fost realizat de organizatia Reporteri fara Frontiere in 169 de tari din lume printr-un chestionar adresat unor organizatii de presa, corespondenti, jurnalisti, juristi si militanti pentru drepturile omului, informeaza NewsIn.

Reporteri fara frontiere (Reporters sans frontieres) este o organizatie internationala care a fost fondata in 1985 si care lupta pentru respectarea drepturilor la libera exprimare. Organizatia are peste 130 de corespondenti in intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.