Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri, recursul parchetului care a contestat decizia de revocare a arestarii preventive a lui Petru Nica, judecat in dosarul "Jaful secolului" si a dispus punerea in libertate a acestuia, informeaza NewsIn.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis in data de 10 septembrie cererea de revocare a masurii arestarii preventive formulata de Petru Nica, ultimul inculpat din dosarul "Jaful secolului", dar judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au admis ulterior recursul formulat de procurori impotriva deciziei Tribunalului.

Avocatul lui Petru Nica solicitase instantei revocarea masurii arestarii preventive pe motiv ca inculpatul pe care il reprezinta a stat in inchisoare o perioada suficient lunga pentru a se apropia de cea prevazuta de lege pentru fapta pe care a comis-o. "Arestul preventiv se transforma in executarea pedepsei", a declarat avocatul lui Petre Nica in fata instantei.

In 5 iulie 2004, Petru Nica, angajat al firmei CPI Security, soferul unei autospeciale blindate pentru transportul banilor, a disparut cu 100 de miliarde lei vechi colectate de la filialele ABN Amro din Galati, Constanta si Ploiesti.

Masina din care disparusera 16 saci in care se aflau 88,4 miliarde lei vechi si 33.396 de dolari, a fost gasita abandonata pe strada Madrigalului din cartierul bucurestean Baneasa. Complicii lui Nica, Gabriel Velescu si Aurelian Paven, l-au asteptat pe traseu, pe DN1, si l-au ajutat sa transfere banii intr-un Dodge, si ulterior sa-i ascunda.

Dupa o saptamana de cercetari, in care au stabilit ca totul fusese premeditat cu mare grija, politistii bucuresteni au reusit sa-i prinda pe cei trei infractori, Nica fiind descoperit intr-o vila din Snagov. Velescu si Paven inchiriasera o vila, prin intermediul unei agentii imobiliare, iar contractul a fost semnat de Ionela Popa, partenera lui Velescu, si platit cu 12.000 de dolari din banii furati.

Procurorii au recuperat cea mai mare parte a pagubei, cu exceptia a 8,5 miliarde lei vechi, care nu au fost descoperiti niciodata. Avocatii celor trei sustin ca aceste miliarde care nu ies la socoteala, n-ar fi existat niciodata, si au acuzat banca de spalare de bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.