2007 a fost anul in care Legislativul a captat intr-un mod neobisnuit atentia opiniei publice. Discutiile din si despre Parlament din acest an rivalizeaza ca impact cu cele de la inceputul anilor ’90
Activitatea din acest an a Legislativului Romaniei confirma imaginea foarte proasta pe care o are aceasta institutie. Sondajele de opinie care masoara increderea in Parlamentul Romaniei ofera, cu mici si neinsemnate diferente, aceleasi cifre dezastruoase: Legislativul se regaseste, fara exceptie, in coada clasamentului. Parlamentul nu depaseste niciodata cota de 20% in asemenea ierarhii.

Intr-un fel, aceasta stare de fapte este fireasca. Parlamentarii ofera numeroase argumente extrase din activitatea lor care intretin mitologia cu privire la rostul real si nu ideal al acestei institutii: ca sint o „casta“, ca sint interesati de conservarea propriilor privilegii si ca sint dispretuitori si neatenti cu cei care i-au delegat sa ii reprezinte. Pe de alta parte, cota mica de incredere care exista in dreptul Legislativul este ingrijoratoare: Parlamentul e, in democratiile occidentale, o institutie-vedeta; in Romania e, adesea, o institutie-caricatura.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.