Pe plan intern, electoratul isi doreste majorarea pensiilor, locuri de munca si servicii medicale mai bune

Mai mult de jumatate din romanii cu drept de vot sustin ca intentioneaza sa mearga la urne la alegerile pentru Parlamentul European, se arata in ultimul sondaj Gallup, realizat in luna septembrie, la comanda Agentiei pentru Strategii Guvernamentale.

Majorarea veniturilor - pensii, salarii (48%), lipsa locurilor de munca si somajul (25%) si sanatatea (19%) sunt principalele prioritati indicate de cei chestionati spre a fi duse la bun sfarsit de actualul guvern. In paralel, aproape jumatate din repondenti (49%) au declarat ca sunt absolut siguri ca vor vota in orice fel de conditii la alegerile pentru PE.

Alti 18% au afirmat ca sunt destul de siguri ca vor vota in data de 25 noiembrie. Numai 8% din subiectii sondajului au recunoscut ca nu sunt siguri daca isi vor exercita dreptul de vot si doar 4% au sustinut ca absolut sigur nu vor merge la urne.

Absenteism la urne in statele UE

In cazul in care rezultatele acestui sondaj s-ar confirma in teren, Romania ar deveni singura tara nou-intrata in UE cu o rata de participare de peste 50 la suta a electoratului la primul scrutin de acest fel. In prezent, Europa trece printr-o criza de participare la alegerile pentru Parlamentul European.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.