Directorul Directiei Stiri a TVR, Rodica Culcer, a transmis astazi, presedintelui-director general al TVR, Alexandru Sassu, un document prin care ii cere sa revina asupra opiniei ca transmiterea de catre TVR a imaginilor cu ministrul Decebal Traian Remes nu este legala

Rodica Culcer si-a argumentat cererea prin rezultatul votului de pe site-ul TVR, care arata, la ora 12.55, ca 93,2% dintre utilizatori considera ca TVR ar trebui sa difuzeze si restul imaginilor. Pana la acea ora, votasera aproximativ 3.500 de persoane, informeaza NewsIn.

Comisia de Etica si Arbitraj a TVR s-a intrunit astazi la pranz pentru a analiza, printre altele, difuzarea miercuri seara, de catre "Jurnalul TVR", a unor imagini din care reiese ca ministrul Decebal Traian Remes primeste un plic.

Directorul Directiei Stiri a TVR, Rodica Culcer, a declarat ieri, in cadrul "Jurnalului TVR" de la ora 19.00, ca televiziunea publica nu difuzeaza ultimele inregistrari cu ministrul Decebal Traian Remes pentru ca i se interzice, pe cale ierarhica, sa le difuzeze. Intrebata, la finalul interventiei sale in "Jurnalul TVR", daca este de acord ca postul sa difuzeze partea a doua a inregistrarii cu ministrul Decebal Traian Remes, care era pregatita in regie, Rodica Culcer a raspuns "seful nostru a spus ca nu".

Presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, a declarat insa, referitor la inregistrarea transmisa in "Jurnalul TVR" de miercuri seara, ca difuzarea nu a reprezentat un demers jurnalistic corect si ca, prin modul de formulare a comentariului, sensul informatiei a fost deformat de catre autorul si realizatorul stirii. Sassu a mai spus ca postul TVR 1 nu ar fi trebuit sa difuzeze imaginile si ca difuzarea unor inregistrari similare nu este corecta si legala pana la lamurirea situatiei.

Postul public de televiziune a difuzat miercuri seara, in "Jurnalul TVR", mai multe inregistrari, audio si video, cu fostul ministru al agriculturii Ioan Avram Muresan si ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale Decebal Traian Remes din care reiese ca Decebal Traian Remes primeste un plic, in care se presupune ca s-ar afla suma de 15.000 de euro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.