Decebal Traian Remes si-a prezentat, in aceasta dimineata, demisia din functia de ministru al agriculturii, la Palatul Victoria, in fata premierului Calin Popescu Tariceanu. Ministrul agriculturii a recurs la acest gest, dupa ce, postul public de televiziune a difuzat ieri seara mai multe inregistrari, audio si video, in care apare, impreuna cu Ioan Avram Muresan si din care reiese faptul ca Remes primeste un plic in care se presupune ca se afla suma de 15.000 de euro.

In prima inregistrare, cei doi sunt filmati in timp ce stau de vorba pe o terasa din Bucuresti din zona Dorobanti. La un moment dat, unul dintre ei aminteste de faptul ca cei doi ar putea fi vazuti. Muresan vorbeste apoi la telefonul mobil, si acesta interceptat, cu omul de afaceri Gheorghe Ciorba, potrivit relatarii TVR. Muresan pleaca, se intalneste cu Ciorba, de la care ia un plic. Revine cu plicul si se aseaza din nou la masa cu Remes. Unul dintre cei doi spune: "Da-mi...deschide geanta aia putin. Lasa-l acolo, ca.." Pe inregistrarea video se aude apoi vocea lui Muresan care spune: Ma rog si ai ...Prima pagina e licitatia de la...Patru bucati is...El trebuie numai la ...el mere numai la aia de o suta si la aia de optezeci. Muresan pleaca apoi de la masa, fara plic, si il bate pe umar pe Remes.

A doua inregistare este o convorbire telefonica dintre Ioan Muresan si omul de afaceri Gheorghe Ciorba in care acesta din urma se asigura ca promisiunea unei masini puternice a ajuns la cine trebuie, comenteaza NewsIn.

Fostul ministru al agriculturii, Ioan Muresan a recunoscut ca a vorbit la telefon cu omul de afaceri Ciorba si ca acesta se afla in preajma localului in care fusese filmat cu Remes. Ulterior, Ioan Muresan a declarat ca Gheorghe Ciorba ar fi agent DNA.

"Acum imi dau seama de ce ma suna de 100 de ori pe zi, de ce imi insinua tot felul de lucruri, de ce ma vizita de trei patru ori pe zi si si-a cumparat casa langa mine la Siriza. Pana acum credeam ca este un om simplu, un om de afaceri lacom ca toti oamenii de afaceri, dar pana la urma s-a dovedit a fi un agent al DNA, trimis la mine, in casa mea. Mi-e greu sa recunosc ca am cazut in plasa DNA. Se pare ca s-a construit un scenariu intreg impotriva mea", a declarat Muresan ieri seara, pentru Realitatea Tv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.