Parchetul General a cerut astazi, aviz pentru urmarirea penala a Ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remes, informeaza un comunicat al Ministerului Public.

Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a sesizat pe Presedintele Romaniei pentru ca acesta sa ceara urmarirea penala fata de Remes Decebal Traian, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

Decebal Traian Remes ar fi de asemenea implicat in cazul fostului ministru al agriculturii Ioan Avram Muresan.

Procurorii DNA au dispus, sambata seara, 6 octombrie, retinerea pentru 24 de ore a fostului ministru al agriculturii Ioan Avram Muresan dupa mai multe ore de perchezitii la casa acestuia din Baia Mare.

Procurorii il cerceteaza pentru complicitate la savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta.. In aceeasi cauza mai este cercetat si omul de afaceri Gheorghe Ciorba, tot pentru savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta.

Din probele administrate pana in prezent de procurori a rezultat ca, in cursul lunii septembrie 2007, Ioan Muresan ar fi inlesnit transmiterea promisiunii si darea unor produse in valoare de 1.500 lei si a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Ghoerghe Ciorba unui demnitar al statului, pentru ca acesta din urma sa favorizeze firmele omului de afaceri la licitatii publice organizate de institutii publice aflate in subordinea demnitarului, se precizeaza in comunicatul DNA. In acelasi scop, Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Ioan Muresan, ar fi promis ca va oferi si un autoturism de lux.

Autoturismul promis de omul de afaceri Gheorghe Ciorba era un Q7, iar produsele in valoare de 1500 de ron sunt 100 de litri de palinca, au declarat pentru Newsin surse judiciare. Demnitarul caruia i-ar fi fost destinati bani si alte bunuri de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba prin intermediul lui Ioan Avram Muresan, fost ministru al Agriculturii, este, potrivit unor surse judiciare, Decebal Traian Remes, actualul ministru al Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, a declarat insa, ieri seara, pentru Realitatea TV ca nu il cunoaste pe omul de afaceri Gheorghe Ciorba cel despre care procurorii DNA sustin ca ar fi dat bani si ar fi promis un autoturism, prin Ioan Avram Muresan, unui demnitar, pentru anumite licitatii. "Nu-l stiu si nici el nu ma poate sti pe mine", a spus Remes despre omul de afaceri din dosar.

Ministrul a negat ca ar fi demnitarul caruia ii erau destinati banii in legatura cu care procurorii DNA l-au retinut sambata pe Ioan Avram Muresan. "Nu am niciun fel de legatura cu cazul asta. Nu am ce sa va raspund, nu e un adevar. Si cu asta gata. Il cunosc pe Muresan, am fost si colegi in Guvern, suntem din aceeasi zona a tarii", a adaugat Remes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.