Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) l-a amendat pe presedintele PNG-CD, George Becali, cu 500 de lei, pentru declaratiile discriminatorii pe care le-a facut intr-o emisiune de televiziune, la adresa femeilor, a declarat reprezentantul CNCD, Monica Vasile
Un grup format din 26 femei a depus la CNCD o sesizare la adresa lui George Becali, dupa ce acesta a facut, intr-o emisiune televizata, o serie de afirmatii la adresa femeilor. Becali este acuzat ca ar fi jignit-o pe Lavinia Sandru, “jignind si denigrind astfel statutul pe care poate si trebuie sa il aiba o femeie in societatea din Romania”. O alta remarca a lui Becali care face obiectul sesizarii este cea referitoare la faptul ca o femeie “nu mai are nici o valoare” dupa ce a adus pe lume un copil.

Potrivit Monicai Vasile, Consiliul Director al CNCD a decis ca declaratiile lui George Becali sint discriminatorii si lezeaza demnitatea femeilor si i-a aplicat acestuia o amenda de 500 de lei. Reprezentantul CNCD a spus ca decizia urmeaza a fi comunicata presedintelui PNG-CD in maximum 15 zile, iar acesta are dreptul legal de a o contesta la Consiliu sau in instanta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.