„In momentul de fata, membrii comisiei sunt numiti de ministrul justitiei si ministrul Internelor intr-o proportie care nu este stabilita si, sigur, care face ca aceasta comisie sa se afle in conflict de interese cand eventual unul dintre cei doi ministri face obiectul unei solicitari pentru a putea incepe urmarirea penala, solicitarea adresata de procuratura catre presedinte.
Dorim sa eliminam aceste situatii care sunt anormale, de conflict de interese, si de aceea propunderile de modificare urmeaza sa fie facute din randul judecatorilor, de CSM", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.
De altfel, in prezent o astfel de solicitare a fost transmisa de DNA Comisiei in vederea inceperii urmaririi penale a ministrului justitiei Tudor Chiuariu, acuzat de abuz in serviciu in dosarul "Posta Romana". Ordonanta de urgenta intra in vigoare la momentul publicarii in Monitorul Oficial si isi produce imediat efectele, astfel ca activitatea Comisiei instituite pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni de catre membrii Executivului nu va fi in niciun fel perturbata.