"Acum putem audia comisiile chirugicale si anestezice, intrucat am primit majoritatea puctelor de vedere privind interventia, exprimate de catre expertii urologi si ATI-isti carora le-am cerut acest lucru'', a declarat, in exclusivitate pentru Mediafax, Gheorghe Borcean, presedintele Comisiei de jurisdictie.

Potrivit lui Borcean, ca in orice ancheta, colectarea datelor este un proces de durata. "Intr-o prima etapa, am adunat punctele de vedere ale unor experti in urologie si in terapie intensiva din tara. De fapt, inca mai asteptam cateva. Intre timp, respectivele echipe au fost audiate si de catre alte organe de ancheta, la care au fost trimise dosarele. Dupa ce le vom audia si noi, dar avand la dipozitie si rezultatele audierilor efectuate de catre politisti, am putea stabili o concluzie cu privire la interventia la care a fost supus Fericitul intru pomenire Parintele Patriarh Teoctist'', a mai spus presedintele comisiei CMR.

Patriarhul Teoctist a murit in 30 iulie, la ora 17.00, in urma unui stop cardiac, suferit ca urmare a complicatiilor aparute dupa operatia de prostata la care a fost supus in cursul aceleiasi zile, la Institutul Clinic Fundeni.