Ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat astazi, ca in Raportul inspectiei judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), exista "lucruri grave" care privesc DNA si care trebuiau aflate "cat mai repede"

Declaratia lui Chiuariu a survenit dupa ce, sectia pentru procurori a CSM a decis astazi, sa amane pentru 8 octombrie dezbaterea pe fond a Raportului Inspectiei Judiciare la Directia Nationala Anticoruptie, informeaza NewsIn.

"Eu cred ca era bine ca astazi sa aflam adevarul despre ce s-a intamplat la DNA. Sunt lucruri grave si cu cat se afla mai repede cu atat mai bine. Sunt lucruri inacceptabile chiar si pentru ultimul parchet din ultima comuna”, a declarat Chiuariu.

Sectia pentru procurori a CSM a discutat astazi cu usile inchise daca incepe discutiile pe fondul Raportului inspectiei la DNA.

La dezbaterile Raportului Inspectiei Judiciare a CSM la DNA au participat, membrii Sectiei pentru procurori si ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, procurorul sef al DNA, Daniel Morar, procurorul general, Laura Kovesi. Ambasadele Marii Britanii si Irlandei au avut cate un observator. De asemenea, la sedinta a fost prezent si fostul consilier pentru preaderare in domeniul justitiei, din partea Uniunii Europene, Dieter Schlafen. Sedinta a inceput astazi, la ora 10, informeaza NewsIn.

O comisie formata din sapte inspectori ai CSM a inceput la 1 iunie un control la DNA dupa ce ministrul justitiei, Tudor Chiuariu a solicitat revocarea sefului Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, procurorul Doru Tulus.

Sectia pentru procurori a CSM a decis pe 16 mai 2007, in unanimitate, dispunerea unui control pe fond la structura centrala a DNA.Membrii Sectiei pentru procurori au sustinut ca acest control era necesar deoarece activitatea PNA/DNA nu a fost verificata niciodata de la infiintarea acestei structuri.

Vicepresedintele CSM, Dan Chiujdea, a declarat la sedinta consiliului din 20 septembrie ca a fost aleasa data de 3 octombrie pentru a se dezbate raportul inspectorilor CSM deoarece documentul este foarte voluminos si s-a considerat necesara acordarea unui ragaz DNA de a face observatii pe marginea constatarilor inspectorilor.

Referitor la decizia de revocare a procurorului DNA Doru Tulus, Chiujdea a precizat ca aceasta va fi luata in discutie in cazul in care, in urma raportului CSM, ministrul justitiei Tudor Chiuariu isi va reitera cererea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.