Plangerea penala depusa de Clubul Roman de Presa (CRP) impotriva presedintelui Traian Basescu pentru incidentul in care a fost implicata jurnalista de la Antena 1 Andreea Pana, a ajuns la Parchetul General, a declarat astazi, presedintele CRP, Cristian Tudor Popescu

"Dupa ce dosarul a stat doua luni la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, de care apartine CRP, acesta a fost trimis la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", a declarat presedintele CRP, Cristian Tudor Popescu, dupa cum informeaza NewsIn.

Consiliul de Onoare al CRP a decis, in data de 22 mai, sa depuna o plangere penala impotriva presedintelui Traian Basescu pentru ca a luat telefonul mobil jurnalistei Andreea Pana, iar presedintele CRP, Cristian Tudor Popescu, a declarat ca apreciaza gestul presedintelui ca fiind inacceptabil si abuziv fata de un jurnalist aflat in exercitiul profesiei.

In data de 19 mai la magazinul Selgros Baneasa presedintele Traian Basescu a luat telefonul mobil reporterului Antena 1 Andreea Pana pentru ca reporterul a continuat sa-i adreseze intrebari desi presedintele i-a cerut sa il lase in pace. Traian Basescu i-a spus reporterului, la fata locului, ca este agresiva si ca va trebui sa mearga la Palatul Cotroceni pentru a-si recupera telefonul.

Ulterior, pe telefonul mobil a fost inregistrata o discutie dintre presedinte si sotia lui in care acesta spunea despre reporter ca este o "tiganca imputita". Mai multe organizatii de presa nationale si internationale au condamnat gestul presedintelui Traian Basescu pe care l-au catalogat drept abuziv si jignitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.