Tribunalul Bucuresti a ramas astazi in pronuntare in dosarul in care Valentin Ceausescu, fiul lui Nicolae Ceausescu, a chemat in judecata Muzeul National de Arta si a solicitat restituirea mai multor tablouri si daune de peste 100.000 de RON, informeaza NewsIn.

La termenul de astazi, instanta a pus in discutie cateva exceptii invocate de aparatorul muzeului. Este vorba despre exceptia inadmisibilitati actiunii asa cum a fost ea formulata, lipsa calitatii procesuale pasive a muzeului si a celei active a reclamantului. Aceasta ultima exceptie a fost motivata de avocatul muzeului prin faptul ca intre cele doua parti nu a existat niciodata un raport juridic.

Reprezentantul muzeului a sustinut ca bunurile sunt lasate in depozitare de catre un tert, Parchetul general, iar actiunea ar fi trebuit indreptata impotriva acestuia.

Avocatul lui Valetin Ceausescu, Radu Antal, a solicitat admiterea actiunii asa cum a fost formulata, inclusiv cu plata de daune de 300 de mii lei vechi pe zi de la momentul introducerii actiunii, adica din 1996. Potrivit lui Antal, suma totala pe care ar trebui sa o primeasca clientul sau se ridica la 100.920 de RON.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.