Din 29 de state europene, Romania se afla pe locul 25 in Indexul consumatorului de sanatate european (Euro Health Consumer Index – EHCI) lansat, ieri, la Bruxelles

Aceasta pozitie plaseaza tara noastra in a doua parte a clasamentului, impreuna cu tari ca Letonia, Lituania sau Ungaria. In acest top anual al sistemelor de sanatate din Uniunea Europeana, Austria ocupa primul loc, cu 806 puncte din 1.000 posibile.

Urmeaza Olanda (castigatoarea din 2005), Franta (castigatoare in 2006), Elvetia, Germania si Suedia, potrivit unui comunicat al grupului Health Consumer Powerhouse.

Romania insumeaza 508 puncte in cele cinci subdomenii ale indicatorilor de performanta ai serviciilor medicale: drepturile si informarea pacientilor, timpul de asteptare pentru tratamente obisnuite, rezultatele sistemului de sanatate, generozitatea acestuia si accesul la medicamente.

Cu toate acestea, autorii studiului apreciaza existenta in Romania a unui dictionar de medicamente online pentru nespecialisti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.