Ministerul Economiei si Finantelor asteapta in continuare raspunsul Comisiei Europene, cu privire la taxa auto, conform declaratiilor facute de oficialii de la Bucuresti

Reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) au reluat, la inceputul lunii septembrie, discutiile cu Comisia Europeana in privinta taxei de prima inmatriculare auto.
Pe langa studiul APIA referitor la piata auto interna, Comisia Europeana a mai solicitat doua studii care au fost trimise la Bruxelles. Acestea au fost elaborate de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, respectiv de Autoritatea Nationala de Asigurare-Reasigurare.
In iulie, specialistii romani au prezentat Directiei de Taxe si Impozite din cadrul Comisiei Europene un studiu privind modul de depreciere a autoturismelor si evolutia pietei auto.
Taxa de prima inmatriculare a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007. In luna martie, Comisia Europeana a transmis Romaniei o instiintare privind declansarea procedurii de infringement (incalcarea Tratatului Uniunii de catre Romania), pe motiv ca taxa incalca prevederile Uniunii Europene. CE solicita modificarea legislatiei, argumentand ca legea este discriminatorie in cazul autoturismelor vechi importate din alte state ale Uniunii Europene. Romania a avut la dispozitie doua luni pentru a modifica taxa, astfel incat sa fie conforma cu normele UE.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.