Rapidistul George Copos si stelistul Gigi Becali sunt doar doua dintre numele sonore din fotbalul romanesc care vor merge saptamanile viitoare la Directia Nationala Anticoruptie pentru audieri. Amandorura li s-a adus la cunostinta in urma cu doua zile ca, incepand din sezonul trecut, le-au fost interceptate telefoanele. Presa centrala vorbeste astazi despre amploarea acestei investigatii.
Lucrul la acest dosar a inceput anul trecut. Procurorii au inceput verificarile dupa ce mai multi patroni de echipe din liga 1 au iesit la rampa cu acuze de meciuri trucate. Pana acum, 18 echipe au intrat in vizorul procurorilor pentru posibile blaturi. Anchetatorii refuza insa sa faca publice date din ancheta, intrucat nu au pus pe nimeni sub invinuire.

O alta ancheta vizeaza fapte de evaziune fiscala de care s-ar face vinovate mai multe cluburi romanesti. DNA s-a autosesizat in martie 2006, in urma unui raport al ANAF. Acesta estima un prejudiciu de cateva sute de milioane de euro - rezultat din inregistrarea fictiva a sumelor pentru care 23 de jucatori romani au fost transferati la cluburi din strainatate. Pentru fiecare dintre aceste transferuri au fost cerute informatii din tarile in care jucatori ca Adrian Mutu, Tiberiu Ghioane, Ciprian Marica, Cristi Chivu sau Adrian Neaga au ajuns sa joace. Procurorii au primit deja cea mai mare parte din raspunsuri, asa ca pot continua actele de urmarire penala incepute anul trecut.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.