Ministrul justitiei, Tudor Chiauriu, a declarat ca, multi dintre procurorii DNA, i-au semnalat ilegalitati majore in legatura cu posibilele cercetari asupra ministrilor liberali Eugen Nicolaescu, Mihai Voicu si Varujan Vosganian.

"Nu pot sa dau mai multe amanunte, am informatii de la DNA, nu toti procurorii de la DNA sunt abuzivi si incompetenti si unii dintre ei sunt scarbiti de ceea ce se intampla, pentru ca toate lucrurile astea sunt folosite politic”, a spus Chiauriu, la finalul sedintei comisiei juridice a Senatului, unde a participat, astazi, pentru sustinerea unor proiecte de lege legate de activitatea CSM.

Chiuariu a raspuns astfel, la insistentele ziaristilor care l-au intrebat daca poate da mai multe detalii despre afirmatiile sale ca ministrii liberali Eugen Nicolaescu, Mihai Voicu si Varujan Vosganian sunt in vizorul DNA.
“Nu vorbesc cu procurorii de caz”, a insistat Chiuariu, care a precizat totusi, ca are informatiile din cadrul DNA si ca primeste in audienta orice persoana, mai ales cand aceasta ii semnaleaza chestiuni ilegale. Intrebat care sunt problemele de care se plang procurorii, Chiuariu a mentionat ca “sunt multe”, dar ca nu asta este important, ci ca se abuzeaza de practica razbunarii personale si politice.

De altfel, Chiuariu a pledat pentru mutarea inspectiei judiciare la minister, “pentru ca nu este normal ca cei care fac inspectia sa si sanctioneze”, informeaza NewsIn.

Ministrul Justitiei, si-a afirmat in ultimele zile, in mod public, aversiunea pe care o are fata de DNA, si faptul ca ii suspecteaza pe procurorii anticoruptie de jocuri politice. Tudor Chiuariu, a declarat, luni seara, la Antena 3, ca DNA a demarat "dosariada liberalilor" dupa ce a cerut revocarea procurorului Doru Tulus. In opinia ministrului, DNA a intocmit dosar si altor ministri PNL - Eugen Nicolaescu, Mihai Voicu si Varujan Vosganian.

Tudor Chiuariu a acuzat astfel DNA, ca asculta ilegal atat telefoanele politicienilor, cat si pe cele ale rudelor si ale apropiatilor acestora. In cadrul emisiunii „Sinteza zilei”, difuzata luni seara la Antena 3, ministrul Justitiei a afirmat ca are certitudinea ca sotia ministrului Decebal Traian Remes are telefoanele ascultate de DNA, care, dupa parerea sa, este institutia care detine cea mai multa informatie politica din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.