Administratia prezidentiala a anuntat ca Traian Basescu a decis intrunirea comisiei pentru analizarea acestui caz, astfel ca dosarul va fi luat in discutie de membrii comisiei speciale prezidentiale in urmatoarele sale sedinte.

"Din cate stiu eu, nu sunt elemente noi, pentru ca ar fi trebuit sa la afle presa, daca nu si eu. E vorba despre reluarea procedurii, care nu a fostr respectata in celebrul dosar al spionilor", a declarat Codrut Seres la Realitatea TV.

In primul dosar se efectueaza cercetari fata de Zsolt Nagy si Codrut Seres sub aspectul savarsirii infractiunilor de tradare prin transmitere de secrete si constituirea unui grup infractional organizat care actioneaza in mod coordonat in scopul divulgarii secretului economic.

Potrivit Parchetului, la data de 5 decembrie 2006 procurorul general a adresat o cerere similara, dar Comisia special instituita s-a desesizat intrucat Codrut Seres nu mai avea calitatea de ministru. Procedura speciala de cercetare a ministrilor care au comis infractiuni in exercitiul functiei lor se aplica insa si fostilor membri ai Guvernului.

In cel de-al doilea dosar se efectueaza cercetari privind savarsirea infractiunilor de subminare a economiei nationale si sprijinire a unei asociatii infractionale, de catre Seres Ioan Codrut, in cauza fiind dispusa inceperea urmaririi penale fata de mai multe persoane cu rol decizional in cadrul SC Hidroelectrica SA.

Dosarele care ii privesc pe ministrul Muncii, Paul Pacuraru, si pe fostul ministru al Economiei Codrut Seres vor fi luate in discutie de membrii comisiei speciale prezidentiale in urmatoarele sale sedinte. Anuntul a fost facut de Administratia prezidentiala care precizeaza, intr-un comunicat, ca Traian Basescu a decis intrunirea comisiei pentru analizarea acestor cazuri.