Senatorul PRM, Gheorghe Funar, a depus, astazi, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva presedintelui UDMR, Marko Bela, transmite NewsIn.

Gheorghe Funar a anuntat, astazi, prin intermediul unui comunicat de presa cum interpreteaza el declaratiile liderului UDMR de la Cluj, si anume ca toti candidatii Uniunii maghiare la PE, “au mandat sa actioneze impotriva statului national unitar roman si pentru dezmembrarea teritoriala a tarii, in vederea obtinerii autonomiei teritoriale a asa-zisului Tinut Secuiesc si, apoi, a intregii Transilvanii”.

Gheorghe Funar sustine ca, prin afirmatiile sale, Marko poate fi caracterizat drept “un antiroman si un antieuropean, un extremist si un sovin”.

Reactia lui Funar survine dupa ce, Marko Bela a declarat sambata la Cluj-Napoca, dupa conferinta alesilor locali ai UDMR, ca maghiarii din Romania trebuie sa fie solidari si uniti pentru a nu periclita reprezentarea la Bruxelles si pentru a demonstra ca Romania nu mai este stat national.

“In Romania, pe langa natiunea romana, in mod firesc traiesc, au dobandit anumite drepturi si alte comunitati minoritare dar importante, cum este cea maghiara. Nu trebuie sa lasam ca la Bruxelles sa avem o reprezentanta in exclusivitate romaneasca. Deci si maghiarii trebuie sa fie acolo la Bruxelles pentru a dovedi si astfel, ca Romania nu mai este un stat national”, a subliniat Marko Bela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.