Ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, a sesizat, astazi, Adiminstratia Prezidentiala cu privire la incompatibilitatea a doi dintre membrii Comisiei pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei, de catre membrii Guvernului.

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a solicitat Administratiei Prezidentiale ca Marius Iosif si Laura Stefan, membri ai Comisiei, sa se abtina de la efectuarea oricaror acte cu referire la sesizarea care il priveste pe acesta.

Potrivit documentului remis de ministrul justitiei Administratiei Prezidentiale, judecatorul Marius Iosif ar trebui sa primeasca din partea Consiliului Superior al Magistraturii o hotarare privind existenta sau inexistenta unui conflict de interese intre calitatea sa de membru al Comisiei care a fost instituita pentru cercetarea lui Chiuariu, si numirea la conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, functie subordonata Ministerului Justitiei.

In legatura cu Laura Stefan, celalalt membru al Comisiei, mentionat ca incompatibil in documentul ministrului justitiei, Tudor Chiuariu, este reclamata de faptul ca aceasta ar avea "o atitudine potrivnica conducerii Ministerului Justitiei si pe de alta parte de <<prietenie>> cu actuala conducere a Directiei Nationale Anticoruptie".

Ministrul Chiuariu aduce drept argument, mai multe articole din presa, potrivit carora, Laura Stefan ar fi demisionat din functia de director al Directiei de relatii cu Ministerul Public, ca semn de protest fata de solicitarea ministrului Chiuariu de revocare din functie a procurorului DNA Doru Tulus, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.