Mugur Ciuvica a prezentat ieri doua „documente" politice atribuite unei unitati speciale SRI, numita „Grupul de Evidenta"
Grupul de Investigatii Politice (GIP) sustine ca SRI face politie politica. GIP invoca in acest sens o instiintare facuta de Serviciul Roman de Informatii catre Traian Basescu despre initiativele politice ale PNL in Republica Moldova. Instiintarea respectiva ar fi fost facuta in luna iulie 2006, de catre generalul SRI Vasile Stanciu.
Organizatia condusa de Mugur Ciuvica, Grupul de Investigatii Politice (GIP), a scos la iveala doua documente prin care acuza SRI ca spioneaza PNL, un caz special fiind cel al Noricai Nicolai. Documentele in speta sunt doua adrese de insotire ale unor materiale ce ar fi fost intocmite de o structura a SRI, numita Grupul de Evidenta. Cele doua documente sunt semnate de generalul (r) Vasile Stanciu si sunt adresate conducerii SRI.
Fara antet si numar de inregistrare
Prima adresa, prezentata de GIP in facsimil, are urmatorul continut: "Domnule Director, informatia prezentata se refera la unele afirmatii ale senatorului PNL Norica Nicolai". Spre deosebire de prima adresa, cea de-a doua este datata 20 iulie 2006, stampilata si vizata. Dupa semnatura, cel care a vizat aceasta adresa pare a fi Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI.
Aceasta din urma adresa contine urmatoarele: "Domnule Director, va prezentam un material referitor la intentia Partidului National Liberal de a coagula un 'pol de dreapta liberal>> in Republica Moldova, precum si reactii dupa recenta declaratie a presedintelui Traian Basescu referitoare la 'aderarea Republicii Moldova la UE>>".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.