Firma prin care se importau vaccinuri tip „apa chioara" apartine fiului directorului de la IDSA – institutie prin care statul a achizitionat, pe milioane de euro, produse inutile destinate combaterii pestei porcine
O expertiza contabila judiciara dezvaluie incalcarile flagrante ale legislatiei la cumpararea de catre statul roman a vaccinurilor cu care urma sa se combata pesta porcina.
"Adevarul" a semnalat de mai multe ori ca, pe langa faptul ca respectivele produse sunt total ineficiente in asemenea tratamente, vaccinurile aduse astfel din import sunt de zece ori mai scumpe decat cele romanesti, utilizate cu succes in acest scop.
Expertii contabili judiciari din cadrul Tribunalului Municipal Bucuresti au elaborat, recent, expertiza ceruta de procurorii care ancheteaza imprejurarile in care au avut loc importurile ilegale de produse veterinare destinate combaterii pestei porcine.
Concluziile acestei expertize confirma dezvaluirile din "Adevarul", prin care am aratat cum se cheltuie inutil (si ilegal!) fonduri publice de ordinul milioanelor de euro, sub pretextul combaterii pestei porcine.
Tata director la stat, fiul client preferential
Una dintre cele mai interesante concluzii ale expertizei este aceea ca firma Omnivet - prin care s au facut importuri pe langa Legea achizitiilor publice - apartine lui Bogdan Nicolae; acesta este fiul directorului general al Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA), care a initiat acele importuri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.