Un militar roman a fost ucis ieri dimineata, in Irak si alti cinci au fost raniti, dupa ce un transportor amfibiu a trecut peste un dispozitiv exploziv, in cadrul unei misiuni de patrulare
Accidentul s-a produs in afara bazei militare din Talil, unde militarii romani se aflau in timpul unei misiuni de patrulare. Potrivit purtatorului de cuvant al MApN, Andreea Dumitru, cei cinci militari raniti reusisera sa fie evacuati din tab, insa al saselea, caporalul Grosaru Ioan, cel care si-a pierdut viata, nu a putut fi salvat pentru ca munitia a explodat in interiorul transportorului blindat. Militarii romani raniti au fost transportati la spitalul american din Talil, iar doi dintre ei, aflati intr-o stare mai grava, au fost supusi unor interventii chirurgicale. Ulterior, medicii au decis ca plutonierul Nicola Danut, sergentul major Barbu Ilie Adrian, soldatul Popa Sorin Catalin si fruntasul Iovi Marius Traian sa fie evacuati la un spital militar de langa Bagdad.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.