Aproape 500 de motociclisti au marsaluit joi seara in Bucuresti in memoria colegilor care au murit pe strazi si pentru promovarea unui memoriu pentru siguranta rutiera
Sute de motoristi, insirati pe citiva kilometri din Piata Constitutiei spre Arcul de Triumf, au manifestat joi seara pentru a-si face public un memoriu care sa determine autoritatile sa modifice Codul rutier in favoarea protectiei lor. Ei au cerut, printre altele, introducerea unor noi semne de circulatie si cursuri de educatie rutiera in licee, dat fiind numarul mare de accidente in care au fost implicate motociclete, scutere si mopede. Motoristii au format o coloana kilometrica, au claxonat, au turat motoarele, iar unii aveau atirnate de motocicleta pancarte cu “Atentia ta ne poate salva viata”.

Ei s-au indreptat catre Arc in jurul orei 18.30, in timp ce o parte a traficului a fost restrictionat. Politistii care ii insoteau erau si ei dotati cu motoare si faceau slalom prin coloana de motociclisti. In jurul orei 19.00, motoristii au ajuns la Arc, unde au parcat si au asteptat venirea prim-ministrului, Calin Popescu Tariceanu, pentru a-i inmina memoriul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.