Uniunea Europeana a semnat un acord prin care, cinci state balcanice, vor obtine mult mai usor vize de calatorie in spatiul comunitar.

Acordurile cu Albania, Bosnia, Macedonia, Muntenegru si Serbia vor intra in vigoare din Ianuarie, scrie BBC News. Intregul proces de obtinere al vizelor, devine acum mult mai ieftin si mai accesibil pentru balcanicii care vor sa calatoreasca in tarile Uniunii Europene.

Aceasta decizie a venit dupa ce, tarile balcanice au acuzat ca regimul strict al vizelor pe care il adopta UE, le-a transformat intr-un ghetou, chiar in inima Europei. Cele cinci natiuni, au fost in acelasi timp de acord sa elaboreze un plan de a-i opri pe imigrantii ilegali sa mai ajunga in Uniunea Europeana prin Balcani.

Ministrii celor cinci statea balcanice incluse in program saluta deciziile UE in privinta vizelor, si considera ca acesta este un prim pas in drumul lor catre aderarea la comunitatea europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.