Guvernul nu a consultat sindicatele in legatura cu ordonanta potrivit careia bugetarii nu vor primi tichete de masa nici in 2008, iar sindicalistii intentioneaza sa dea Executivul in judecata pentru discriminare, a declarat presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Bogdan Hossu, a declarat, astazi, ca "era obligatoriu" ca ordonanta prin care este stabilit ca salariatii din institutiile publice sa nu primeasca tichete de masa nici anul viitor, sa fie discutata in Consiliul Economic si Social (CES).

Liderul sindical a precizat ca guvernul nu a facut nicio propunere partenerilor sociali pentru a se consulta pe aceasta tema si, avand in vedere ca situatia se repeta, Hossu a declarat ca sindicatele vor face acelasi lucru si vor folosi ca precedent procesul castigat in 2007, informeaza NewsIn.

Hossu a motivat decizia sindicatelor de a da in judecata guvernul prin faptul ca neacordarea tichetelor de masa salariatilor din sectorul bugetar conduce la o "grava discriminare" intre angajati.

Salariatii din institutiile publice, cu exceptia celor care au venituri extrabugetare, nu vor primi tichete de masa nici in 2008, ca urmare a unei ordonante de guvern care amana aplicarea legii 142/1998.

Restrictia in aplicarea legii privind acordarea tichetelor de masa de catre institutiile publice nu este o noutate, aceasta a fost reglementata constant, an de an, prin legile bugetare anuale, pana in anul 2006 si prin ordonanta 88/2006, pentru anul 2007.

Guvernul a motivat aceasta decizie prin faptul ca au crescut cheltuielile cu personalul bugetar in ultimii ani si nu exsita bani la buget pentru acordarea tichetelor de masa. Salariatii din sanatate si din invatamantul universitar, care primesc tichete din venituri extrabugetare, vor primi in continuare aceste drepturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.