Fostul presedinte al Oficiului pentru Combaterea si Prevenirea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu si avocatul fostului premier Adrian Nastase, Gheorghe Dragomir, s-au prezentat astazi, la Curtea Suprema care reia judecarea procesului Matusa Tamara, informeaza NewsIn.

Avocatul lui Adrian Nastase a depus pe masa judecatorilor un document al Parlamentului care confirma plecarea clientului sau in Israel si decizia Curtii Constitutionale in dosarul Zambaccian. In acelasi timp, avocatul lui Ioan Melinescu nu s-a putut prezenta la proces din cauza unor probleme de sanatate.
Magistratii Inaltei Curti au mai amanat in iunie judecarea acestui dosar pentru data de 19 septembrie pentru ca Ioan Melinescu sa-si angajeze avocat.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata pe fostul premier Adrian Nastase si pe fostul presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, in dosarul privind "mostenirea matusii Tamara".

In acest dosar, Adrian Nastase este acuzat de dare de mita, iar Ioan Melinescu, presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) intre anii 2001-2004, este acuzat pentru savarsirea infractiunilor de sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii.