Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat in 10 septembrie ca efectueaza acte premergatoare cu privire la legalitatea unor achizitii realizate de Compania Posta Romana precum si cu privire la legalitatea unor asocieri ale acestei institutii sau ale angajatilor sai, in diferite firme, informeaza NewsIn.

Ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, sustine ca avizarea Hotararii de Guvern nr. 377/2007, prin care terenul din Calea Victoriei nr.133-135 a trecut in proprietatea Postei Romane, s-a facut cu respectarea prevederilor legale, se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei remis ieri, agentiei NewsIn.

DNA a mai precizat ca, in cadrul acestui dosar, in cursul lunii aprilie 2007, ca urmare a unei stiri aparute la 25 aprilie 2007 pe postul de televiziune „The Money Channel” legata de asocierea Postei Romane cu doua societati comerciale pe actiuni, procurorii au extins verificarile cu privire la modul in care, imobilul situat in Bucuresti, Calea Victoriei nr. 133-135, definit ca fiind proprietate publica a statului, conform H.G. 550/1996 si H.G. 1034/2001, a fost constituit de catre Compania Nationala Posta Romana ca aport la capitalul social al unei firme private S.C. Imopost Developments S.A.