Documentul a intrat in posesia procurorilor si a consilierului pentru aparare de la presedintie cu sase luni inainte de a ajunge la politie

Pasaportul fals purtand fotografia sirianului Omar Hayssam si datele de identitate ale buzoianului Sorinel Ciulin - despre existenta caruia „Evenimentul zilei” relata in exclusivitate la inceputul lunii noiembrie anul trecut - a intrat in posesia procurorilor si a consilierului pentru aparare de la presedintie cu sase luni inainte de a ajunge la politie.

Asa arata ultimele investigatii derulate de Corpul de Control al Internelor si de procurorii Parchetului General, in urma dezvaluirilor facute de EVZ.

Mai mult, in septembrie 2005 - imediat dupa ce documentul a ajuns la presedintie - s-a luat in calcul posibilitatea ca Hayssam sa fuga din tara folosind pasaportul fals si, mai mult, sa organizeze o serie de atentate teroriste in Romania. Aceste ipoteze au fost analizate de comitetul de coordonare pe linie antiterorista, din care fac parte sefii serviciilor de informatii si responsabilii CSAT.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.