Ministerul Transporturilor a inceput procedurile de privatizare a CFR Marfa, printr-o invitatie adresata firmelor de consultanta de a prezenta oferte de asistenta a statului la elaborarea strategiei de trecere in proprietate privata a companiei
"Firma de consultanta care urmeaza sa fie selectata in luna octombrie, prin licitatie deschisa, va furniza statului, timp de trei luni, servicii de asistenta specializata la elaborarea strategiei de privatizare", au afirmat sursele din minister.
Strategia de privatizare a CFR Marfa ar urma astfel sa fie definitivata cel tarziu la inceputul anului viitor. Pentru licitatia de atribuire a contractului nu vor fi admise decat firme de consultanta cu o cifra medie anuala de afaceri pe ultimii trei ani mai mare de 225.000 euro.
Sursele citate au estimat ca statul va plati pentru aceste servicii de consultanta aproximativ 90.000 de euro, suma acoperita din bugetul pentru privatizare al ministerului.
Surse din Ministerul Transporturilor au declarat agentiei Mediafax, in luna aprilie, ca CFR Marfa va fi scoasa la privatizare pana la sfarsitul acestui an, o problema fiind rascumpararea euroobligatiunilor emise in urma cu cinci ani, in suma de 120 de milioane de euro. Titlurile, care au o dobanda de 10,5% pe an, sunt scadente la 10 decembrie 2007. Obligatiunile vor fi rascumparate in luna decembrie a acestui an.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.