Consiliului Superior al Magistraturii s-a pronuntat la solicitarea SoJust asupra legalitatii concursului de promovare a personalului asimilat din Ministerul Justitiei si a hotarat ca examenul s-a desfasurat in afara legii
Concursul cu pricina, despre care ziarul "Curentul" a atras atentia ca s-a organizat in ograda ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu sub stricta lui supraveghre, desi legea prevede ca CSM-ul sa supervizeze astfel de examene, este ilegal. Numai ca singura institutie care poate sa faca ordine in aceasta harababura este chiar Ministerul Justitiei prin seful sau. Iar "justitiarul" poate decide de la sine putere, dupa cum s-a obisnuit, sa nu reactioneze cu privire la ilegalitatea organizarii acestui concurs. In acest caz, Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui sa cheme in judecata Ministerul, in contencios administrativ, pentru a lamuri situatia si, eventual pentru a anula acest concurs. Insa Consiliul e din nou piatra de mormant, astfel ca ieri nu am reusit sa contactam nici unul din reprezentantii institutiei. Pe de alta parte, in cazul in care "justitiarul" nu va reactiona la pozitia CSM-ului cu privire la acest concurs, Societatea pentru Justitie a anuntat ca a facut deja primul pas in intentarea unui eventual proces contra Ministerului. Este vorba despre o plangere prealabila care a fost deja trimisa institutiei mai sus-mentionate. Modalitatea in care s-a desfasurat concursul de promovare a personalului asimilat din Ministerul Justitiei (MJ) a stat inca de la inceput sub semnul intrebarii, deoarece Ministerul a tacut malc cu privire la existenta acestui concurs. Astfel ca testarea cu pricina a avut loc exclusiv la Ministerul Justitiei, desi trebuia sa fie coordonata si cel putin avizata de Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit legii. Iar cum acest lucru nu s-a intamplat, SoJust a cerut ca CSM-ului sa decida asupra enigmei, iar Consiliul a hotarat, concursul este ilegal!


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.