Ministrul roman de Externe avertizeaza ca Bulgaria ar putea concura pentru fondurile UE, propunind un proiect pe aceeasi tema
“Noi sintem foarte buni la organizarea de seminarii. Pasul urmator, cind vorbim despre programe, ne blocam putin (...) si aici e maniera cea mai potrivita de a face un megaproiect la Marea Neagra. Realmente asta asteapta Uniunea Europeana de la noi”, a declarat vineri ministrul roman de Externe, aflat la reuniunea ministeriala a Grupului Noilor Prieteni ai Georgiei, care se desfasoara la Vilnius. Adrian Cioroianu a adaugat ca se poate vorbi despre o competitie, deoarece Romania nu este singurul stat membru UE la Marea Neagra, mentionind in acest sens ca Bulgaria ar putea prezenta un proiect pe aceeasi tema, informeaza MEDIAFAX.

Adrian Cioroianu a precizat ca Franta, Germania, Marea Britanie au dat mesaje ale interesului european fata de zona Marii Negre. El a adaugat ca acestea sint interesate de implicarea concreta a Romaniei intr-un proiect in zona. Seful diplomatiei romane a facut referire la rolul strategic al Georgiei, care, desi nu detine resurse energetice, reprezinta un punct foarte important pe harta energetica, intrucit constituie un coridor esential pe calea transportarii gazelor naturale dinspre Caucaz spre Marea Neagra.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.