Mircea Dinescu a declarat inaintea sedintei CNSAS ca, astazi, Colegiul va da mai multe verdicte in cazul inaltilor prelati.
"Astazi s-ar putea sa parlim niste berbecuti in sutane aurite," a spus Dinescu. Acesta a mai dat asigurari ca mitropolitul Teofan nu a colaborat cu Securitatea. Si trecutul noului Patriarh, Daniel ar putea fi verificat chiar in sedinta de astazi a Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Teologul Laurentiu Tanase, membru al Colegiului, a facut acest anunt.

Surse din CNSAS declarau, in urma cu o saptamana, ca dosarul mitropolitului Daniel, impreuna cu cele ale altor 12 persoane, ar fi fost arse in 23 decembrie 1989. Mitropolitul Moldovei a respins acuzatiile. Si contracanditatul sau, Bartolomeu Anania, este unul dintre ierarhii chemati la CNSAS pentru lamurirea posibilelor legaturi cu Securitatea, dar a refuzat sa se prezinte.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.