Basescu a decis intrunirea unei comisii speciale, care s-a constituit pentru a anliza sesizarile cu privire la inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastse.

Comisiafata de a fost instituita in urma solicitarii Procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, de a se incepe urmaririea penala a fostului premier Adrian Nastase, care este acuzat in dosarul Zambaccian pentru fapte de coruptie.

Stefan Deaconu, Marius Iosif, Laura Stefan, Stefan Iancu si Gabriel Nita, vor avea prima reuniune in data de 17 septembrie a.c., ora 10.00, la Palatul Cotroceni, informeaza NewsIn.

DNA a solicitat constituirea comisiei, in urma verdictului de neconstitutionalitate pe care l-a dat Curtea Constitutionala pe 5 iulie. Aceasta decizie a tinut cont de caracterul discriminatoriu cu care ar fi anchetati de catre procurori, fostii si actualii ministri.

Din punct de vedere legal, pentru DNA, constituirea comisiei este singura cale de acces si de reluare a dezbaterilor in ceea ce priveste acuzele care i se aduc lui Adrian Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.