Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) va stabili, maine, data la care Colegiul Director va face audierile in cazul declaratiilor presedintelui Traian Basescu la adresa armenilor.

Monica Vasile, membra in Colegiul Director al CNCD si titularul dosarului in care presedintele Basescu este acuzat de discriminare la adresa populatiei de etnie armeana, a declarat ca data audierii presedintelui va fi stabilita in cursul zilei de maine, informeaza NewsIn.

"Si in acest caz se va urma procedura obisnuita. Se vor invita partile la audieri, se vor aduce probe la dosar, se va explica incidentul, dupa care membrii Colegiului vor decide daca a fost discriminare sau nu. Partile se pot prezenta la audieri personal sau pot trimite un reprezentant", a spus Monica Vasile.

Traian Basescu a fost reclamat la CNCD de un jurnalist de la cotidianul "Ziua", dupa ce, duminica la pranz, la externarea din spital, presedintele a facut unele aprecieri la adresa medicului care l-a operat, Mircea Ghemigian.

Medicul este de origine armeana, iar in momentul in care presedintele a vrut sa ii multumeasca doctorului, i-a spus „in sfarsit, vad si eu un armean bun", dupa care a corectat si a spus "un armean competent".

Aceasta nu este singura fapta discriminatorie pe care o comite presedintele Basescu. Acesta a mai afirmat despre o ziarista de la postul tv Antena 3 ca este "tiganca imputita". Fapta de duminica a fost astfel catalogata de catre opinia publica drept o recidiva din partea presedintelui.

Totodata, si presedintele Uniunii Armenilor din Romania, Varujan Vosganian, a declarat ca reprezentantii Uniunii se vor reuni, astazi, pentru a discuta afirmatiile presedintelui Basescu referitoare la armeni si ca vor solicita si ei o audienta Consiliului pentru Combaterea Discriminarii.

Vosganian a apreciat ca declaratia presedintelui este "o insulta deosebit de grava adresata comunitatii armene din Romania" si "un genocid moral".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.