Salariile diplomatilor ar putea fi majorate, chiar daca presedintele Basescu nu este de acord cu aceasta masura.

Senatorii au respins, astazi, cererea de reexaminare asupra legii privind salarizarea si alte drepturi banesti ale personalului diplomatic, inaintata de catre seful statului. Singura cale de atac a ramas contestarea actului normativ la Curtea Constitutionala, informeaza NewsIn.

Astfel, senatorii au fost de acord cu raportul de respingere al cererii de reexaminare formulat de Comisia pentru munca, aprobandu-l cu 46 de voturi "pentru", 11 "impotriva" si 3 abtineri. Ei au respins obiectiile presedintelui Basescu care invoca faptul ca actul normativ in cauza genereaza discriminari intre categoriile de functionari publici.

Basescu a mai argumentat totodata si faptul ca Executivul nu a indicat sursele de finantare pentru sustinerea acestor majorari si ca, oricum, au fost adoptate recent ordonante de Guvern care prevad indexarea veniturilor pentru diplomati.

Prezent la dezbateri, Ministrul de externe, Adrian Cioroianu, a explicat ca Guvernul si-a schimbat pozitia initiala fata de proiectul de lege, si ca in acest moment, institutia sustine proiectul de lege.

Pe de alta parte, liberalul a punctat ca problema surselor de finantare este o preocupare binevenita si fireasca si a aratat ca la baza actualei pozitii favorabile a Guvernului, a stat o analiza a Ministerului Economiei si Finantelor prin care au fost identificate sursele de finantare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.