Primarul sectorului 2 a semnat ieri necrologul fostului stadion „23 August“, care va fi darimat bucata cu bucata pentru protejarea gazonului
Arena care a gazduit ceremoniile grotesti ale lui Nicolae Ceausescu si a fost martora la momentele de glorie si de penibil ale nationalei de fotbal a Romaniei va deveni in curind praf si pulbere. Dupa proiecte peste proiecte, liftinguri la conturile de partid si conflicte in justitie cu vinatorii de terenuri, edilul sectorului 2, Neculai Ontanu, a semnat ieri autorizatia de demolare a Stadionului National. Lucrarile nu trebuie sa afecteze insa suprafata de joc, in care s-au investit deja sume importante de la buget. „Demolarile din jurul stadionului ar trebui sa se efectueze, pe cit posibil, manual, in vederea protejarii gazonului impotriva distrugerii“, a declarat Ontanu.

O alta conditie impusa in autorizatie firmei demolatoare, Apolodor Com Impex, este ca molozul sa fie transportat noaptea pentru a proteja populatia si circulatia autovehiculelor, iar camioanele sa fie obligatoriu acoperite pentru a preveni poluarea. In plus se vor infiinta rampe de spalare a cauciucurilor autovehiculelor la iesirea din santier, astfel incit sa nu fie murdarit carosabilul. Potrivit primarului, un echipaj al Politiei de Mediu va verifica permanent daca se vor respecta conditiile impuse. Potrivit proiectului, firma care va demola stadionul poate sa inceapa lucrarile in termen de 12 luni de la eliberarea autorizatiei, adica cel tirziu pe 30 august 2008, receptia fiind prevazuta cel tirziu in aprilie 2010.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.