Un nou medicament, Januvia, produs de Compania Merck, dupa 15 ani de cercetari asupra diabetului si care poate stopa sau incetini evolutia bolii, va fi lansat din 2008 si in Romania.

Biologul Razvan Nanulescu a explicat intr-o conferinta de presa, ca Januvia este o noua abordare a diabetului de tip 2. "Medicamentul a fost inregistrat in SUA anul trecut si urmeaza sa fie lansat in Romania la inceputul anului 2008".

In ciuda faptului ca acest medicament nu se gaseste inca pe piata farmaceutica din Romania, Januvia este cunoscut medicilor diabetologi romani, atat de la congresele nationale cat si de la cele internationale, noteaza NewsIn.

"Medicamentul suscita un interes activ din partea diabetologilor romani si vom negocia cu autoritatile pentru ca acesta sa fie inclus intr-un program de sanatate, astfel incat accesul la Januvia sa fie nelimitat", a declarat Razvan Nanulescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.