Cel putin 20 de nave si peste 2.000 de militari participa de astazi, la un exercitiu de trageri reale in Marea Neagra.

Ofiterul de relatii publice al Comandamentului Flotei, lt. cdor. Ion Burghisan, a declarat ca fortele navale romane participa, timp de o saptamana, la aplicatia ”Litoral 07” in apele teritoriale ale Romaniei si internationale din partea de vest a Marii Negre. Burghisan a precizat ca este un exercitiu real cu trageri de artilerie si lansari de torpile, la care iau parte 22 de nave, trei instalatii mobile de lansare si un elicopter IAR 330L de la Fortele Aeriene Romane.

Exercitiul este organizat de Comandamentul Flotei si urmareste perfectionarea celor 2.300 de militari implicati in exercitiu, informeaza NewsIn.

Militarii exerseaza planificarea si conducerea actiunilor reale, pe mare si pe uscat. In zilele de 11 si 13 septembrie, vor avea loc trageri de artilerie si lansari de torpile de pe navele de lupta.

Printre navele participante se afla fregata “Regina Maria” care are in dotare doua instalatii de lansare torpile. De asemenea, in acest exercitiu mai sunt implicate corvete si vedete torpiloare care au drept posibilitati de lupta: cautarea, descoperirea, urmarirea si atacul navelor de suprafata inamice, pe comunicatiile proprii, apropiate sau indepartate, independent sau in cooperare cu alte nave de lupta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.